Feyenoord-invaller: 'Ik keek Zlatan wel even aan van: wow, wat groot'

Feyenoord-invaller: 'Ik keek Zlatan wel even aan van: wow, wat groot'

Gepubliceerd: vrijdag 16 september 2016 om 06:00vr 16-09-2016 om 06:00

Ook voor Bilal Basacikoglu voelde de Europa League-zege op Manchester United (1-0) onwerkelijk. De Feyenoord-invaller sprak na afloop van het memorabele duel uitgebreid met VoetbalPrimeur.

Was het voorafgaand aan de wedstrijd onwerkelijk om plotseling met Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba op één veld te staan?
"Haha, ja. Voor de wedstrijd kijk je toch wel even naar dat soort spelers. Ik liep tijdens mijn warming-up naast Ibrahimovic. Toen keek ik hem wel aan van: wow, wat is hij groot. En ik zag hem tijdens de wedstrijd bizar hoog komen met zijn been, zoals hij dat wel vaker doet. Of ik een praatje met hem heb gemaakt? Nee, alleen met Memphis. Die liep ook tegelijkertijd warm en die ken ik nog."

En dan versla je zo'n sterrenploeg vervolgens ook nog in een kolkende Kuip.
"Geweldig hè. Met een punt zouden we al goed de groepsfase in zijn gegaan, maar nu is het vanwege de uitslag bij Zorya Lugansk en Fenerbahce (1-1, red.) helemaal gunstig voor ons. We staan gewoon bovenaan. Vaak kom je in de groepsfase van dit soort toernooien al heel ver wanneer je de eerste wedstrijd direct wint. Daarom is dit een topstart."

In hoeverre is deze overwinning volgens jou verdiend?
"We stonden heel compact en gingen echt door het vuur voor elkaar. Echt grote kansen heeft United ook niet gehad. Alleen in de laatste minuten hadden we het lastig, toen zij de bal in onze zestien pompten. Daar hebben ze voorin de lengte voor. Toen viel de bal een paar keer met geluk goed voor ons, maar voor de rest hebben ze geen uitgespeelde mogelijkheden gehad. Daar mogen we trots op zijn."

Je viel twintig minuten voor tijd in. Hoe beoordeel je je persoonlijke optreden?
"De pijp is wel even leeg, maar ik ben nog belangrijk geweest. Ik gaf de pass op Nicolai Jörgensen, waaruit vervolgens werd gescoord. Het is moeilijk om in te vallen tegen een club als United, zeker in een fase waarin vaak nog doelpunten vallen. In die laatste twintig minuten gaat het erom welk team net wat frisser is. Je moet als invaller daarom vol gaan, maar ik ben tevreden over hoe het is gelopen."

Is deze zege op Manchester United de mooiste die je hebt meegemaakt als Feyenoorder? Met in het achterhoofd dat je er ook bij was toen Sevilla twee jaar geleden met 2-0 werd verslagen in De Kuip.
"Natuurlijk is deze nog mooier. Ze hebben een speler van 105 miljoen euro in hun team. Iemand die duurder is dan Cristiano Ronaldo of Messi, al zal dat record vast wel weer verbroken worden. Het zegt genoeg dat United zo'n speler kan kopen. Maar toch is gebleken dat transferwaardes en prijskaartjes niet altijd alles zeggen in het voetbal. Vanavond heeft het team, het collectief gewonnen."

Met een zege op United op zak naar Eindhoven, waar zondag PSV wacht. Minstens zo belangrijk voor jullie.
"Ik denk dat PSV ook even schrikt en denkt van: zo, die winnen wel even van United. Voor ons is dit natuurlijk alleen maar goed. Nu moeten we die lijn doortrekken in Eindhoven."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws