Dubbel gevoel Bosz na zege in Griekenland: De schrik sloeg me om het hart

Dubbel gevoel Bosz na zege in Griekenland: "De schrik sloeg me om het hart"

Gepubliceerd: vrijdag 16 september 2016 om 06:50vr 16-09-2016 om 06:50

Peter Bosz was na afloop van de Europa League-wedstrijd tegen Panathinaikos blij met de punten. De uitvoering kon de Ajax-trainer evenwel nog niet bekoren. De Amsterdammers kwamen in Athene al na zes minuten op achterstand.

"De schrik sloeg me om het hart", wordt Bosz geciteerd door Voetbal International. "We wisten dat zij fanatiek zouden beginnen, maar eigenlijk was er niks aan de hand. Die voorzet verwerken we heel slecht, dat deed André (Onana, red.) niet goed. Daarna waren we tien minuten van slag. Toen we echt durfden te gaan voetballen, kregen we grip en trokken we de wedstrijd naar ons toe."

"De ploeg heeft echt veerkracht getoond", vervolgt de oefenmeester. "Dit is hoe Europees voetbal bedoeld is. Een oud stadion met een enorm fanatieke aanhang. Dan moet je de durf hebben om te voetballen. Deze wedstrijd kende meer sleutelmomenten. Maar het klopt dat vanaf het moment dat wij die goal scoorden, wij de bovenliggende partij waren."

Bertrand Traoré maakte tot zijn opluchting zijn eerste goal voor Ajax. "Ik heb er nog niet met hem over gesproken, maar een spits wil altijd scoren dus ik kan het me voorstellen", aldus Bosz, die doorhad dat de Griekse fans na rust stiller waren. "Die mensen voelen ook aan dat Ajax dominant was. Zonder goed te voetballen hoor, want dat hebben we ook vandaag weer niet gedaan."

Vertrouwen
Via Jaïro Riedewald stelde Ajax de zege veilig, waarna nog drie rode kaarten werden getrokken. Onder meer Hakim Ziyech moest vertrekken. "Overwinningen helpen om vertrouwen te geven en uiteindelijk beter te gaan voetballen. We hebben hele jonge spelers, zij maken met dit soort wedstrijden natuurlijk heel wat mee", besluit Bosz.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws