Ajax-debutant maakt prima indruk: 'Dan zie ik hem de Europese top wel halen'

Ajax-debutant maakt prima indruk: 'Dan zie ik hem de Europese top wel halen'

Gepubliceerd: vrijdag 23 september 2016 om 07:02vr 23-09-2016 om 07:02

Eén van de grootste Ajax-talenten, Matthijs de Ligt, krijgt hulp van buitenaf. De geroutineerde Barry Hulshoff wordt ingeschakeld om zijn kennis te delen en denkt dat De Ligt een hele grote kan worden.

"In eerste instantie begeleidde ik hem ook alleen op technisch vlak. Sinds zijn zestiende ben ik ook zijn zaakwaarnemer, al heet dat tegenwoordig intermediair", vertelt Hulshoff in De Telegraaf. Met de vader van De Ligt heeft de begeleider een eigen bedrijf opgericht. De Ligt kwam Hulshoff op veertienjarige leeftijd tegen. "Aan hem kon nog heel veel worden geschaafd en hij wordt nu gepolijst."

De oud-speler van Ajax en Oranje helpt De Ligt met van alles. Bijvoorbeeld van het beter leren inzetten van tackles. "Een sliding is het laatste middel en een sliding maken op het middenveld is gekkenwerk. Dat doet Matthijs dus niet meer", aldus Hulshoff. "Als alles crescendo blijft gaan, zie ik Matthijs de Europese top halen. In zijn koppie zit het wel goed. En het is een voordeel dat hij bij Ajax is gestart als aanvallende middenvelder en naderhand op 6 heeft gespeeld."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Zie jij in De Ligt ook een toekomstige speler voor de Europese top?

(2552 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws