Koeman baalt van peperdure miskoop: 'Ik kan het logischerwijs niet begrijpen'

Koeman baalt van peperdure miskoop: 'Ik kan het logischerwijs niet begrijpen'

23-09-2016 08:58
2

Ronald Koeman stelt sinds zijn aantreden geen prijs op de aanwezigheid van Oumar Niasse bij Everton. Desondanks besloot de 26-jarige Senegalees in de voorbije transferperiode te blijven, tot onvrede van de Nederlandse manager.

Koemans voorganger Roberto Martinez betaalde in januari nog dik vijftien miljoen euro voor Niasse, die geen moment kon imponeren op Goodison Park. De oud-trainer van Ajax, PSV en Feyenoord zette hem nadrukkelijk in de etalage, maar de aanvaller wees belangstelling van onder meer Crystal Palace en Russische clubs van de hand.

Niasse speelt zijn wedstrijden daardoor voor het reserveteam van Everton. "Natuurlijk heb ik hem voor de seizoensstart laten weten dat hij niet in mijn plannen voorkomt", reageert Koeman tegenover The Daily Mail. "Maar hij staat nog onder contract en heeft speeltijd nodig om interesse te genereren. Normaal gesproken hebben we genoeg andere aanvallers aan wie ik de voorkeur geef."

Koeman snapt niet dat Niasse besloot te blijven. "Dat is een vraag voor de speler. Er was belangstelling voor hem, maar niet van de clubs die hij wilde. Het is helemaal aan de speler of hij wil blijven, maar ik kan het logischerwijs niet begrijpen. Voetballers willen voetballen, lijkt mij. Ik heb hem uitgelegd waarom hij niet in mijn plannen voorkomt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s