'Niet PSG, maar vergeetachtige Ibrahimovic staat in het krijt bij salaris-gate'

'Niet PSG, maar vergeetachtige Ibrahimovic staat in het krijt bij salaris-gate'

23-09-2016 10:10
20

Zlatan Ibrahimovic baarde enkele weken geleden opzien door te melden dat Paris Saint-Germain hem nog geld verschuldigd is. Exact het tegenovergestelde zou echter aan de hand zijn.

Dat meldt het toonaangevende L'Equipe vrijdag. Op de vraag wat hij het meeste mist aan PSG, antwoordde Ibrahimovic: "Mijn salaris." Dat bleek geen grap, want de Zweedse United zou nog drie miljoen euro moeten krijgen van de Franse kampioen, die hij deze zomer inruilde voor Manchester United.

L'Equipe komt vrijdag echter met een ander geluid. Niet PSG, maar Ibrahimovic staat in het krijt. In de zomer van 2012 verruilde hij AC Milan voor PSG, maar in de maanden erna vergat Ibrahimovic zijn Italiaanse belastingen te betalen. De club greep vervolgens in en betaalde namens de speler.

Ibrahimovic zou die goede daad van PSG echter vergeten zijn, wat zijn interview van enkele weken geleden verklaart. Zodra de Italiaanse belastingen zijn betaald, krijgt Ibrahimovic de laatste dertig procent van zijn salaris. Dat is exact hetzelfde bedrag waar de hoofdrolspeler nog recht op heeft.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie