Ziyech: 'Dat is enorme onzin. De journalist wilde een puntje scoren'

Ziyech: 'Dat is enorme onzin. De journalist wilde een puntje scoren'

26-09-2016 08:00
8

Hakim Ziyech is bij Ajax verlost van de rechterkant. Tegen PEC Zwolle speelde hij zaterdag op het middenveld. Dat de uitblinker niet meer op rechts speelt, bevalt hem erg goed.

"Eerst had ik daar een vrije rol, maar ik moest steeds verder aan de zijkant blijven en dat is gewoon niet mijn ding", zegt Ziyech in de Volkskrant. "Ik wil naar de bal toe, ik wil de bal hebben. De trainer wist dat ik op het middenveld wil spelen. Ik heb mijn kans gepakt."

Ziyech twijfelde niet aan zich zelf, ook niet toen Peter Bosz in de rust van het duel Heracles Almelo tekeer tegen hem zou zijn gegaan. "Dat is enórme onzin, de journalist die dat zei, wilde een puntje scoren", zegt hij.

"Bij Ajax hoor je na een paar verkeerde ballen meteen kritische geluiden vanuit pers en publiek. Daarom ben ik hier naartoe gekomen, dat is goed voor mij. Druk is gewoon heerlijk. Soms hoor je: het is pas zijn eerste seizoen, hè. Dan denk ik: donder op, ik wil helemaal geen excuses. Bij Twente liet ik het ook meteen zien, toch? Nou dan."

Over het duel met PEC is Ziyech tevreden. "We kunnen alleen nog maar beter en moeten nu niet denken dat het zo goed genoeg is, want dat is een valkuil", aldus de Ajacied in De Telegraaf. "De eerste helft was niet goed. Dus moeten we de lijn van de tweede helft doortrekken. Ik denk dat we pas op 65 tot 70 procent van ons kunnen zitten."