Feyenoorder schrikt van Oranje-statistiek: Dat vond ik af en toe wel moeilijk

Feyenoorder schrikt van Oranje-statistiek: "Dat vond ik af en toe wel moeilijk"

28-09-2016 09:05
15

Op 13 november 2015 speelde Terence Kongolo zijn laatste interland namens het Nederlands elftal. De Feyenoord-verdediger was zich helemaal niet bewust van het feit dat hij al zó lang niet meer uitkwam voor Oranje. 

De 22-jarige linkspoot schrikt wanneer Voetbal International hem confronteert met de datum van zijn laatste duel namens Nederland. "Serieus? Wauw, dat is bijna een jaar geleden…". Sinds zijn wedstrijd tegen Wales zat Kongolo niet eens meer bij de voorselectie van bondscoach Danny Blind. "Dat vond ik af en toe wel moeilijk, vooral in het begin."

Inmiddels heeft hij de knop omgezet. Kongolo focust zich op zijn prestaties in De Kuip. "We staan als verdediging echt heel erg goed. Het hele team trouwens. Maar ik kan nog steeds beter. Dat móét ook. Het mag af en toe wat minder slordig, bijvoorbeeld. Ik moet gewoon zorgen dat ik bij Feyenoord blijf vlammen."

In aanloop naar de duels met Wit-Rusland en Frankrijk zit Kongolo weer bij Oranje - bij de voorselectie althans. Vrijdag onthult Blind zijn definitieve spelersgroep. "Ik ben er niet mee bezig, maar het zou fantastisch zijn als ik erbij zit."