Dolblije Heerenveen-uitblinker loopt Zlatan mis: Daar ga ik niet om jammeren

Dolblije Heerenveen-uitblinker loopt Zlatan mis: "Daar ga ik niet om jammeren"

28-09-2016 10:29

Sam Larsson kan zijn geluk niet op: deze week ontving de 23-jarige vleugelaanvaller van sc Heerenveen zijn eerste oproep voor de nationale ploeg van Zweden. Zijn uitstekende start van het seizoen - drie goals in vijf duels - is beloond door de bondcoach. 

"Ik ben hier heel erg blij om en heb hier lang naar toegewerkt. (...) Dit geeft me een geweldig en trots gevoel. Om voor Jong Zweden te spelen is één ding, maar dit is totaal anders", vertelt Samba Sam in gesprek met De Telegraaf. "Ik hier heel erg naar uit. Hopelijk is dit pas het begin van een lange interlandcarrière."

Zweden, dat begin september nog met 1-1 gelijkspeelde tegen Oranje, moet het tegenwoordig doen zonder superster Zlatan Ibrahimovic. "Het is lange tijd een droom geweest – en ik denk dat dit voor elke Zweedse voetballer geldt - om met the big one te spelen", aldus Larsson. 

"Het is jammer dat ik er voor dát niet op tijd bij was. Maar daar ga ik natuurlijk niet om jammeren. Dit is het begin van iets nieuws in mijn carrière. Het is mooi om bij de ploeg wat oude vrienden te zien die ik lang niet heb gezien. Ik ben benieuwd hoe het allemaal zal zijn en ben klaar om te laten zien wat ik kan. Het wordt een mooie ervaring." Zweden speelt begin oktober twee interlands: tegen Luxemburg en Bulgarije.