Avontuur in Amsterdam mislukt: Deels zal het aan mij liggen, deels aan Ajax

Avontuur in Amsterdam mislukt: "Deels zal het aan mij liggen, deels aan Ajax"

02-10-2016 12:46

Lerin Duarte heeft als voetballer een krasje opgelopen bij Ajax. Hij wil die bladzijde omslaan en bij Heracles Almelo weer laten zien waartoe hij in staat is.

In 2013 verkaste Duarte van Heracles naar Ajax, in 2016 bewandelde hij dus de omgekeerde weg. "Hier krijg ik de kans om weer te laten zien wat ik kan", vertelt hij in gesprek met de NOS. Duarte beleefde een prima Ajax-debuut in de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan. "Maar in die wedstrijd raakte ik ook geblesseerd. En daarna is het er niet echt meer van gekomen."

Duarte speelde geen wedstrijden meer in het eerste en tweede, maar hij verwijt Ajax niet alles. "Deels zal het aan mij liggen, deels aan Ajax. Maar voor mezelf weet ik dat ik dat niveau gewoon aankan als ik fit ben, de trainer in mij gelooft en ik vertrouwen heb." Bij Ajax moest hij zich terugknokken onder de vleugels van trainer Frank de Boer. Dat lukte niet.

Bij Heracles krijgt Duarte te maken met John Stegeman. "Hij is bij Ajax niet geslaagd, terwijl hij, vind ik, wel de potentie heeft", stelt de trainer. "Hij moet de motivatie hebben om opnieuw een stap te maken. (…) Hij zit op een leeftijd waarop hij, hoop ik, geleerd heeft van zijn fouten. Als wijsheid ook in zijn geval met de jaren komt, kunnen we nog een hoop plezier beleven aan Lerin."