Spaanse doelman maakt journalist met de grond gelijk: 'Je bent een idioot'

Spaanse doelman maakt journalist met de grond gelijk: 'Je bent een idioot'

Iván Cuéllar, Spaanse doelman van Sporting Gijon, heeft deze week een journalist de huid volgescholden tijdens een persconferentie. De sluitpost was woest, omdat er afgelopen weekend in een lokale krant onjuiste informatie verstrekt was over hem. 

Uit een bewerkte video zou blijken hoe Cuéllar het bij het verlaten van de spelersbus van Gijon het aan de stok krijgt met een supporter. Daar klopt helemaal niets van, liet hij fijntjes weten aan een journalist. "Denk je dat de informatie die je geeft correct is? Ja of nee? Een video rondsturen zonder extra informatie, waardoor iedereen kan interpreteren wat hij of zij wil. Dat is de journalistiek waarin we vandaag de dag leven", barstte hij in woede uit. 

"Ben je echt een goede journalist? Laat me je vertellen dat je een idioot bent. Dat is geen belediging, maar gewoon een woord. Het is namelijk wat je doet: idiote informatie geven. Ken je dat? Idioot doen: dwaasheden zeggen en geven. Dat is wat je op dit moment doet", aldus de 32-jarige prof, die sinds 2008 voor Gijon speelt. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s