Smit houdt vast aan kunstgras: 'Hetzelfde als van verpakkingen van vleeswaren'
De discussie over kunstgras laaide de afgelopen week flink op in Nederland. De vraag was dit keer echter vooral of het kunstgras wel veilig is als ondergrond. De rubberen korrels zouden gevaarlijke en kankerverwekkende stoffen bevatten. Heracles Almelo blijft rustig.
Jan Smit, de voorzitter van Heracles, vindt dat verder onderzoek naar het kunstgras gerechtvaardigd is. Dit onderzoek is, zo oordeelt Smit, echter niet relevant voor zijn club. Heracles Almelo was in 2003 de eerste profclub die op kunstgras ging spelen. "Het veld dat Ten Cate (bedrijf dat kunstgrasvelden produceert en ex-hoofdsponsor van Heracles is, red.) in 2008 heeft aangeleverd, bezit kunststof-infill", aldus Smit tegenover Voetbal International. Daarmee reageert Smit op een uitzending van Zembla, waarin de misstanden met het kunstgras aan de kaak werden gesteld.
De infill is weliswaar geen rubber, maar er bestaan verschillende soorten infill met verschillende bestandsdelen. "Het materiaaltype van onze infill is hetzelfde als die van verpakkingen van vleeswaren in de supermarkt. Dit is een honderd procent veilige kunststof", aldus Smit, die geen enkele reden ziet om weer op echt gras te gaan spelen. "Wij spelen én blijven spelen op kunstgras."