'Vier á vijf keer' zoveel salaris na PEC-vertrek: 'Ik ben blij met één vrije dag'

'Vier á vijf keer' zoveel salaris na PEC-vertrek: 'Ik ben blij met één vrije dag'

08-10-2016 14:34
4

Bart van Hintum maakte afgelopen zomer de overstap van PEC Zwolle naar Gaziantepspor. De ervaren linksback heeft het goed naar zijn zin in Turkije, vertelt hij deze week aan Voetbal International. 

"Alles gaat er hier vrij professioneel aan toe, ook voetballend", steekt Van Hintum van wal. "Met Ismail Kartal heeft de club een hoofdtrainer die heel lang bij Fenerbahçe werkte, als speler, jeugdcoach en hoofdtrainer. Achter alles wat we doen, zit wel een gedachte. Niet eerder in mijn loopbaan heb ik zó intensief getraind als nu. In Nederland had ik in een week altijd wel twee dagen vrij, hier mag je blij zijn met één vrije dag in twee weken tijd…"

In Gaziantep verdient de vleugelverdediger 'vier á vijf keer' zoveel als in Zwolle. Het bevalt Van Hintum prima in zijn nieuwe onderkomen. "Gaziantep is een rustige stad. Ploeggenoten grappen dat de snelweg van mijn appartementencomplex naar de club speciaal voor ons is aangelegd. Onderweg kom je niemand tegen. Aan de andere kant: op een tweebaansweg kan het ook voorkomen dat je met vier auto’s naast elkaar rijdt…"