Engeland stelt teleur tegen voetbaldwerg, tien goals in Groep E

Engeland stelt teleur tegen voetbaldwerg, tien goals in Groep E

08-10-2016 19:50

Gareth Southgate is zijn (tijdelijke) avontuur als Engelse bondscoach enigszins teleurstellend begonnen. Er werd weliswaar gewonnen van voetbaldwerg Malta (2-0), maar het was pover wat The Three Lions op de mat legden.

Engeland - Malta 2-0
Southgate, die vorige week tijdelijk werd aangesteld als opvolger van de weggestuurde Sam Allardyce, zag hoe Engeland pas na een half uur de ban brak via Daniel Sturridge. De Liverpool-aanvaller deed dat op aangeven van Jordan Henderson. Toen Dele Alli de marge nog voor rust verdubbelde, leek het publiek op Wembley zich op te kunnen maken voor een doelpuntenshow. Niets bleek echter minder waar, want na rust werd niet meer gescoord. Toch heeft Engeland, na de eerdere zege op Slovenië (1-0), na twee duels wel de volle zes punten.

Armenië - Roemenië 0-5
In Groep E kende Roemenië een vlekkeloze avond. Dat had te danken aan een bliksemstart, want al na elf minuten prijkte er door doelpunten van Bogdan Stancu, Adrian Popa en Rzvan Marin al een 0-3 tussenstand op het scorebord. Nicolae Stanciu en Alexandru Chipciu gaven de Roemeense zege in het vervolg nog meer glans.

Overige uitslagen:
Montenegro - Kazachstan 5-0
Azerbeidzjan - Noorwegen 1-0