Update: Napoli bevestigt zware knieblessure van Milik

Update: Napoli bevestigt zware knieblessure van Milik

09-10-2016 19:43
5

Arek Milik raakte zaterdagavond geblesseerd bij het nationale elftal van Polen, dat met 3-2 van Denemarken won. De spits van Polen en Napoli zal tests ondergaan om de ernst van de blessure te achterhalen.

In de rust van het spectaculaire duel moest Milik vervangen worden bij Polen. De voormalig Ajacied kampt met een knieblessure, die hij vlak voor de theepauze opliep in een duel met Jannik Vestergaard. Milik probeerde het nog even, maar moest niet veel later alsnog naar de kant.

"Ik hoop dat het meevalt. Ik zal tests ondergaan om de blessure te onderzoeken", vertelde Milik na afloop van het duel aan de aanwezige journalisten. Volgens Sky Sports Italia vreest men voor schade aan de kniebanden in het linkerbeen van de doelpuntenmaker. In dat geval staat Milik maanden buitenspel.

Polen versloeg Denemarken in de strijd om een WK-ticket met 3-2, dankzij drie doelpunten van sterspeler Robert Lewandowski. Door de zege hebben de Polen vier punten uit twee wedstrijden verzameld. 

Update 19.43: Napoli heeft de zware blessure van Arek Milik via de officiële kanalen bevestigd. De Poolse spits heeft zijn voorste kruisband in zijn linkerknie afgescheurd. Milik wordt maandag geopereerd. Hoe lang de oud-Ajacied uit de roulatie is, laat Napoli niet weten. Feit is dat een herstel van een dergelijke blessure maanden in beslag neemt.