Barcelona krijgt forse Messi-meevaller in aanloop naar weerzien met Guardiola

Barcelona krijgt forse Messi-meevaller in aanloop naar weerzien met Guardiola

10-10-2016 17:06
3

Lionel Messi wil zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Deportivo La Coruña zijn rentree maken voor FC Barcelona. De 29-jarige Argentijn kan zich op die manier nog testen voor de belangrijke confrontatie met Manchester City in de Champions League.

Messi krijgt tegen Deportivo waarschijnlijk een halfuur speeltijd, meldt het Catalaanse Sport. De vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar staat sinds 21 september aan de kant, toen hij in het duel met Atlético Madrid (1-1) een liesblessure opliep.

Zonder Messi won Barcelona van Sporting Gijon en Borussia Mönchengladbach, maar werd verloren van Celta de Vigo. De dribbelaar miste ook de WK-kwalificatiewedstrijden van Argentinië tegen Peru en Paraguay. De verwachting is dat hij dinsdag weer op het trainingsveld verschijnt en vanaf vrijdag volledig met de groep meedraait.

Barcelona kan tegen het Deportivo van Ryan Babel niet beschikken over de geblesseerde vleugelverdedigers Sergi Roberto en Jordi Alba en doelman Jasper Cillessen. De Nederlander verliet zaterdag het trainingskamp van het Nederlands elftal.