PSV haalt Amerikaans toptalent (16) voor zeven dagen naar Nederland

PSV haalt Amerikaans toptalent (16) voor zeven dagen naar Nederland

Gepubliceerd: woensdag 12 oktober 2016 om 19:56wo 12-10-2016 om 19:56

Bij PSV is de komende periode een Amerikaans talent op proef. De zestienjarige Josh Sargent reist naar Eindhoven af om op De Herdgang mee te trainen.

"We gaan daar voor zeven dagen heen en er is een goede kans dat ze hem een contract aanbieden", zegt de vader van Josh, Jeff Sargent. "We zullen terugkeren en dan beslissen wat we gaan doen." De zestienjarige topschutter speelt dit jaar mee met de ploeg van de Verenigde Staten voor spelers onder de zeventien jaar.

Hij volgt sinds januari de opleiding aan de prestigieuze IMG Academy in Brandeton, Florida. Van de 400 spelers die op die school hebben gezeten, zijn er 120 professioneel voetballer geworden binnen of buiten de Verenigde Staten. "Hij heeft enorm veel talent voor zijn leeftijd", zegt onder 17-coach John Hackworth. "Hij heeft een geweldige werkethiek. Hij traint zoals hij speelt, met alles wat hij in zich heeft."

Sargent heeft zelf een duidelijke droom. "Spelen als professional wordt steeds meer een realiteit. Het komt steeds dichterbij", aldus het talent in gesprek met STL Today.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws