Update: Aurier gaat vrijuit na controversieel gebaar in WK-kwalificatiewedstrijd

Update: Aurier gaat vrijuit na controversieel gebaar in WK-kwalificatiewedstrijd

28-10-2016 21:02
4

Serge Aurier heeft weer een onderzoek aan zijn broek hangen. Dit keer is het de FIFA die de verdediger van Paris Saint-Germain en Ivoorkust mogelijk gaat bestraffen, vanwege zijn manier van juichen bij de nationale ploeg.

De 23-jarige rechtsback vierde zijn doelpunt tegen Mali door naar het publiek te rennen en met zijn hand een gebaar te maken alsof hij zijn keel doorsneed. De FIFA heeft nu besloten een vooronderzoek in te stellen. Het is het zoveelste incident rond Aurier, die in februari werd geschorst door PSG vanwege beledigingen richting trainer Laurent Blanc en vorige maand tot twee maanden celstraf werd veroordeeld voor fysiek geweld tegen een agent. Aurier is daar tegen in beroep gegaan.

Overigens verrichte Aurier tijdens de wedstrijd tegen Mali ook een heldendaad waaraan hij lang herinnerd zal worden. Mali-aanvaller Moussa Doumbia raakte bewusteloos op het veld en Aurier was er snel bij om te voorkomen dat de Rostov-speler stikte in zijn eigen tong. De PSG-verdediger redde daarmee het leven van Doumbia.

Update 28 oktober, 21.02 uur: De FIFA ziet af van een vervolging van Serge Aurier voor diens controversiële gebaar tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Mali. Volgens de wereldvoetbalbond heeft onderzoek te weinig aanleiding gegeven om de rechtsback te straffen.