Hyperambitieuze Italiaan: 'Ik wil proberen om Ronaldo en Messi te halen'

Hyperambitieuze Italiaan: 'Ik wil proberen om Ronaldo en Messi te halen'

Gepubliceerd: vrijdag 14 oktober 2016 om 10:16vr 14-10-2016 om 10:16

Timo Letschert kan op termijn ploeggenoot worden van Lionel Messi én Cristiano Ronaldo. Althans, dat verwacht Giorgio Squinzi. De eigenaar van Sassuolo is hyperambitieus.

Squinzi is van plan Sassuolo binnen drie jaar naar de Champions League te brengen. Dat geeft de Italiaanse club ook de gelegenheid om grotere namen aan te trekken. "We gaan het beter doen dan Leicester City. Onder mijn leiding kunnen we uitgroeien naar het niveau van de Champions League. In Italië is namelijk alleen Juventus beter", zegt de 73-jarige bestuurder tegen Tuttomercatoweb.

Sassuolo, de huidige nummer dertien van de Serie A, speelde een decennium geleden nog in de Serie C2. Inmiddels doet de club mee in de Europa League. "Mijn doel is de Champions League. Ik denk dat mijn team binnen drie jaar bij de topclubs van Italië hoort. Na de zesde plek van vorig jaar hebben we de plicht om door te groeien."

Afgelopen zomer werd Timo Letschert voor drie miljoen euro overgenomen van FC Utrecht. Sassuolo mikt echter hoger. "Naast het feit dat de Champions League ons doel is, wil ik ook proberen om Cristiano Ronaldo en Messi naar Italië te halen. Het klinkt misschien onwerkelijk, maar in de voetballerij is niemand onhaalbaar", besluit Squinzi.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Serie A US Sassuolo

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws