Guardiola ziet mogelijke 'nieuwe Koeman': 'Ronald is verreweg de beste ooit'

Guardiola ziet mogelijke 'nieuwe Koeman': 'Ronald is verreweg de beste ooit'

15-10-2016 17:41

Ronald Koeman kan als een rolmodel dienen voor John Stones. Volgens Manchester City-manager Pep Guardiola heeft zijn verdediger qua manier van spelen veel weg van de Nederlander.

Hoewel Guardiola beseft dat een vergelijking wat vroeg komt, ziet hij veel overeenkomsten. "In de zin dat ze allebei graag de bal spelen", stelt de Spanjaard in gesprek met Sky Sports. "Een centrale verdediger is vaak een grote vent die mandekking geeft en goed kan koppen. Dat hebben we ook nodig natuurlijk, maar dat is nu de toegevoegde waarde in zijn spel."

"John heeft overeenkomsten met Ronald, zeker ook in hun mentaliteit", vervolgt Guardiola. "Ronald is verreweg de beste centrale verdediger die ik ooit heb ontmoet. Ik kan ze nu eigenlijk nog niet vergelijken, maar misschien in de toekomst. De lange ballen van Koeman waren altijd… wow. Hij was daar de beste in. Maar John is nog jong en kan verbeteren."

Guardiola en Koeman, die samen furore maakten bij FC Barcelona, stonden zaterdagmiddag tegenover elkaar als managers van Manchester City en Everton.