Dolberg op 'afdansschoenen' van Messi: 'Ik gleed vooral veel uit, irritant'

Dolberg op 'afdansschoenen' van Messi: 'Ik gleed vooral veel uit, irritant'

Gepubliceerd: zondag 16 oktober 2016 om 21:20zo 16-10-2016 om 21:20

Kasper Dolberg voelt de magie van de schoenen van Lionel Messi nog niet. De Ajax-spits, die door de wereldtopper van FC Barcelona is uitgekozen om zijn Adidas-kicksen te dragen, scoorde niet en gleed tegen ADO Den Haag om de haverklap uit.

Dolberg is één van de tien talenten die dit seizoen onderdeel zijn van een campagne van Messi. Dat houdt in dat hij op dezelfde schoenen als de Barça-ster speelt. "Dat is een grote eer", laat Dolberg weten aan Ajax Life. Hij gelooft echter niet dat hij hoogstpersoonlijk is uitgekozen door Messi. "Dat zal zijn team wel hebben gedaan, samen met Adidas. Maar voor het verhaal is het inderdaad mooier om te zeggen dat hij me heeft uitgekozen."

De Messi-magie bleef tegen ADO echter uit. "Ik gleed vooral veel uit. Dat was irritant", zegt de negentienjarige Deen na de 0-2 zege. "In de warming-up had ik er nog geen last van. Ik heb ook de hele week op deze schoenen getraind, op natuurgras. Dat ging goed. Ik denk dat de mix tussen de schoenen en het kunstgras niet goed was. Ik heb niets met dit soort gras, ik haat het. Of dat vandaag is veranderd? Totaal niet."

'Afdansschoenen'
Het viel ook Peter Bosz op dat Dolberg niet op zijn benen kon blijven staan. "Carlo L'Ami (keeperstrainer, red.) grapte nog dat het leek alsof hij afdansschoenen aan had", lacht de Ajax-trainer op de clubsite. "Dat is de onervarenheid met schoeisel van een jonge speler. Maar ik vond hem verder ontzettend goed spelen."

Lees ook: Deense hype rond Dolberg: "Duurt niet lang voordat hij die twee overklast"

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws