Pique sneert naar Real-preses: 'Niet waar dat zijn marionettenkrant mij dwingt'

Pique sneert naar Real-preses: 'Niet waar dat zijn marionettenkrant mij dwingt'

18-10-2016 20:48
6

Gerard Pique heeft nog absoluut geen spijt van zijn beslissing om na het WK 2018 in Rusland afscheid te nemen als international. De 29-jarige verdediger benadrukt nogmaals dat het geheel zijn eigen beslissing is om te stoppen bij La Furia Roja.

"Ik heb gelezen dat Twitter, Marca of AS ervoor heeft gezorgd dat ik vertrek bij het nationale team, of dat Florentino Perez (voorzitter Real Madrid, red.) zijn marionettenkrant OK Diario mij tot mijn afscheid dwingt, maar dat is niet waar", zegt Pique tegen Marca. "Na het WK, ervan uitgaande dat we ons kwalificeren, wil ik dat andere generaties mijn plaats overnemen."

De FC Barcelona-speler onthult dat hij twee jaar geleden al overwoog om zowel het Spaanse elftal als zijn club te verlaten. "Ik heb erover gedacht om te vertrekken bij Barcelona en het nationale team", luidt opmerkelijke bekentenis. "Na het WK 2014 sprak ik met Vicente del Bosque (toenmalig bondscoach, red.) en zei dat ik niet verder wilde, misschien omdat ik op jonge leeftijd alles al had gewonnen, maar hij overtuigde mij om door te gaan."

Ook de komst van trainer Luis Enrique bij Barcelona deed Pique goed. "Ik voelde een verandering die mij beter liet voelen bij de club en het nationale team", aldus de mandekker. "Ik ben nu tevreden met mijn carrière en voel mij beter dan ooit."