De Mos hekelt egoïstische Eredivisie-bekende: 'Hij moest de lasso gooien'

De Mos hekelt egoïstische Eredivisie-bekende: 'Hij moest de lasso gooien'

Gepubliceerd: woensdag 19 oktober 2016 om 08:11wo 19-10-2016 om 08:11

Aad de Mos is totaal niet te spreken over Club Brugge en met name niet over Anthony Limbombe, een oude bekende van NEC en ex-PSV'er Timmy Simons. Limbombe verkaste afgelopen zomer naar Club, maar De Mos hekelt zijn egoïstische houding.

De Belgen kwamen thuis op een 1-0 voorsprong in het Champions League-duel met FC Porto, maar gingen na rust over de knie. "Wat Limbombe in de tweede helft liep te doen, vind ik echt onbegrijpelijk", begint analist De Mos in Het Laatste Nieuws. "Waarom stond hij ineens zo hoog te spelen en verdedigde hij niet meer? Wilde hij misschien zelf de 2-0 maken? Wat was dat?"

De Mos begreep ook niet waarom Simons niet ingreep. "Timmy Simons had een lasso over zijn kop moeten gooien om hem terug achteruit te trekken. In de eerste helft deed hij het nog zo goed, maar daarna liep het helemaal fout met die jongen", stelt de Nederlandse ex-coach van KV Mechelen en RSC Anderlecht.

Jan Ceulemans was het met De Mos eens: "Na rust ging Limbombe precies centraal in de spits lopen. Ik weet niet of dat de opdracht was die hij had meegekregen, maar het was toch heel erg vreemd. En het is natuurlijk een jongen met beperkte verdedigende kwaliteiten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws