Arveladze voorgedragen bij Ajax: 'Hij hanteert zelfde methodiek als Van Gaal'

Arveladze voorgedragen bij Ajax: 'Hij hanteert zelfde methodiek als Van Gaal'

Gepubliceerd: woensdag 19 oktober 2016 om 12:19wo 19-10-2016 om 12:19

Shota Arveladze is voorgedragen om Frank de Boer bij Ajax op te volgen. Met dat advies belde Gerard van der Lem Marc Overmars en Edwin van der Sar op. Ook John van den Brom heeft de jarenlange rechterhand van Louis van Gaal genoemd.

"Een trainer die door de jaren heen is beïnvloed door het Nederlandse voetbal, veel internationale ervaring én een Ajax-achtergrond heeft", zegt Van der Lem over Arveladze in Voetbal International. "Daarnaast is hij een intelligente jongen die zijn talen spreekt, aanvallend voetbal wil spelen en zich goed kan inleven in zijn spelers en het land waar hij werkt."

Van der Lem hielp de Georgiër op weg bij zijn eerste klus in 2010 bij het Turkse Kayserispor. "Qua voorbereiding op wedstrijden hanteert hij dezelfde methodiek als Louis. Ook qua tactiek. Zo ging Shota na afloop vaak individueel met zijn spits aan het werk", vertelt hij.

"Kaatsen, inspelen, aanspeelbaar zijn in plaats van je rot rennen. Inderdaad, de onderdelen die bij Ajax van Shota werden gevraagd. Maar, heel belangrijk, hij heeft ook zijn eigen kijk op het spel en voegde zijn eigen elementen toe."

Momenteel werkt Arveladze bij Maccabi Tel Aviv, de voormalige werkgever van Peter Bosz en de komende tegenstander van AZ in de Europa League.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Arveladze een geschikte trainer voor Ajax?

Ja
77%
Nee
23%
(513 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws