Hattrick Messi velt oude meester 'Pep', Atlético houdt EL-kansen PSV levend

19-10-2016 22:38
39

De kraker tussen FC Barcelona en Manchester City is beslist door Lionel Messi. De wereldvoetballer was met drie doelpunten de grote plaaggeest van zijn oude leermeester Josep Guardiola (4-0). Atlético Madrid kende veel moeite in Rusland, terwijl Mesut Özil op schot was namens Arsenal.

FC Barcelona - Manchester City 4-0
De wedstrijd in Camp Nou stond natuurlijk in het teken van de terugkeer van Guardiola in Barcelona. De City-coach leek te willen vermaken tegen zijn oude ploeg, want Guardiola koos voor een verrassende 4-2-4 opstelling. De Spanjaard zag echter hoe een oudgediende hem dwars zat. Lionel Messi eiste de hoofdrol voor zich op door na zeventien minuten na een karakteristieke actie te score te openen.

In de tweede helft moest City met tien man verder, nadat doelman Claudio Bravo (ex-Barcelona) knullig hands maakte en daarvoor rood kreeg. Messi wist vervolgens wel raad met de overtalsituatie. Eerst verschalkte hij de ingevallen City-sluitpost Willy Caballero met een geplaatst schot, waarna hij even later op aangeven van Luis Suarez profiteerde van een zwakke terugspeelbal. Het slotakkoord was voor Neymar, die eerst een strafschop miste, maar in blessuretijd alsnog scoorde (4-0).

Barcelona eindigde het duel uiteindelijk ook met tien man, nadat Jeremy Mathieu tweemaal geel zag. De ploeg van coach Luis Enrique heeft nu negen punten uit drie duels en voert Groep C aan. City heeft vier punten.

FK Rostov - Atlético Madrid 0-1
In Groep D, de poule van PSV, had Atlético Madrid veel moeite met FK Rostov. De stugge Russen werden pas in de tweede helft verslagen, toen Yannick Carrasco na ruim een uur spelen de ban brak en de enige treffer van de wedstrijd produceerde: 0-1. De Madrilenen wonnen daardoor ook hun derde duel en hebben drie punten meer dan Bayern (negen). PSV en Rostov hebben één punt en moeten gaan uitmaken wie er overwintert in de Europa League.

Arsenal - Ludogorets 6-0
In Londen had Arsenal in Groep A geen kind aan Ludogorets. De Bulgaren dienden in het Emirates Stadium voornamelijk als speelbal en moesten de bal na twaalf minuten voor het eerst uit het net halen. Met een sublieme stift opende Alexis Sanchez de score. Theo Walcott verdubbelde de marge nog voor rust, waarna Arsenal namens Alex Oxlade-Chamberlain en Mesut Özil (drie goals) in het tweede bedrijf verder uitliep (6-0).

Paris Saint-Germain - FC Basel 3-0
De enige ploeg die Arsenal nog van de groepswinst lijkt te kunnen afhouden is Paris Saint-Germain. De ploeg van trainer Unai Emery heeft dankzij een 3-0 zege op FC Basel ook zeven punten uit drie duels, waardoor Basel en Ludogorets (beiden één punt) op grote afstand blijven. De Franse doelpunten kwamen op naam van Angel Di Maria, Lucas Moura en Edinson Cavani.