Cruijff trekt aan de touwtjes: 'Dingen invoeren die ik normaal vind'

Cruijff trekt aan de touwtjes: 'Dingen invoeren die ik normaal vind'

20-10-2016 09:07

De hand van Jordi Cruijff wordt langzaamaan zichtbaar bij Maccabi Tel Aviv. De Nederlander is inmiddels al vier jaar technisch directeur bij de club uit Israël en is inmiddels in staat om zijn stempel te drukken.

"Ik heb wat dingen kunnen invoeren die ik normaal vind", vertelt Cruijff een dag voor de Europa-League ontmoeting met AZ aan de NOS. "Kleine dingen zoals het eten. Dat is daar natuurlijk fantastisch, dus je komt snel aan. Dat moesten we controleren bij de spelers. Verder gebruiken we op alle trainingen gps-data, zodat je er kort op zit, dat niemand een metertje minder kan lopen."

En de regels werden flink aangescherpt. "We hebben de discipline aangescherpt. En de pers moest eruit, alle trainingen besloten. Spelers mochten geen interviews meer geven, want de relatie met de pers was een beetje te hecht."

Het gaat inmiddels allemaal uitstekend bij Maccabi. "Ik denk dat ik geluk heb gehad. Maar dat ik ook de juiste beslissingen heb genomen", aldus Cruijff, die in zijn eerste jaar direct het kampioensfeestje meevierde. "Dan gaat iedereen een heel stuk makkelijker met je mee. Dan volgen ze je."