De Boer grijpt strohalm met Inter, invaller Huntelaar wint opnieuw

20-10-2016 20:51
2

Internazionale heeft Frank de Boer een enorme opsteker bezorgd in de Europa League. De geplaagde Milanese ploeg boekte na twee nederlagen een zeer welkome zege op Southampton (1-0).

Internazionale - Southampton 1-0
De Boer had een goed resultaat hard nodig, nadat Europese uitschakeling na nederlagen tegen Hapoel Beer Sheva en Sparta Praag wel heel dichtbij kwam. Tegen Southampton, waar Virgil van Dijk een basisplaats had en Jordy Clasie op de bank zat, bleek Antonio Candreva beslissend. De Italiaan tekende na 67 minuten voor de enige treffer van de wedstrijd, waardoor De Boer weer mag hopen.

Osmanlispor - Villarreal 2-2
Met Adam Maher in de basis beleefde Osmanlispor een droomstart tegen het sterker geachte Villarreal. De Turken kwamen door doelpunten van Raul Rusescu al snel op een 2-0 voorsprong, maar bleken te vroeg te pieken. Alfred N'Diaye en Alexandre Pato bezorgden Villarreal in de tweede helft alsnog een punt.

Krasnodar - Schalke 04 0-1
Schalke 04 heeft het moeilijk in de Duitse competitie, maar is hard op weg om zich te verzekeren van Europese overwintering. Ook de derde Europa League-wedstrijd werd donderdagavond gewonnen. Ditmaal werd Krasnodar verslagen door een doelpunt van Yevgeni Konoplyanka. Klaas-Jan Huntelaar begon als wisselspeler, maar kwam na 77 minuten binnen de lijnen.