'Veel zijn er vertrokken. Zonde? Ach, dat is de voetballerij'

'Veel zijn er vertrokken. Zonde? Ach, dat is de voetballerij'

22-10-2016 12:39

Voor Christian Kum is de komende wedstrijd anders dan anders. De verdediger van Roda JC Kerkrade neemt het op tegen zijn oude ploeg ADO Den Haag, die hij nog altijd een warm hart toedraagt.

Kum speelde tussen 2005 en 2012 voor de residentieclub. Een lange periode, maar in de huidige spelersgroep van ADO lopen er nog weinig bekenden voor de verdediger. "Van de spelersgroep ken ik niet veel spelers meer. Tom Beugelsdijk, Robert Zwinkels…dat is het wel volgens mij. De rest is nieuw en veranderd", vertelt hij aan FOX Sports.

"Dit is het vijfde seizoen dat ik weg ben. Veel zijn er vertrokken. Zonde? Ach, dat is de voetballerij. De materiaalman en de clubarts, die ken ik nog wel. Heel soms app ik nog met de fysio. Maar voor de rest is iedereen uitgewaaid", aldus Kum, die zelden nog in Den Haag komt. 

"Ik woon hier, bij Roda, in de buurt. Ik ga zelden nog daarheen. Het is twee uur rijden en als ik één dag de tijd heb, ga ik niet vier uur in de auto zitten. Als we met Roda een uitwedstrijd moeten spelen zit ik al lang in de bus. En ik ben sinds kort vader, van een tweeling. Dan is dat in- en uitpakken zo´n gedoe…"