'Domme' actie van Elia: 'Kan zomaar jaar duren voordat alles in orde is'

'Domme' actie van Elia: 'Kan zomaar jaar duren voordat alles in orde is'

Gepubliceerd: maandag 24 oktober 2016 om 08:05ma 24-10-2016 om 08:05

Zijn invalbeurt in De Klassieker mag een klein wonder heten voor Eljero Elia. De aanvaller van Feyenoord vierde tegen Ajax zijn rentree na zijn schouderblessure, die ook nog niet volledig hersteld is.

Elia stond twee maanden buitenspel. "Op sommige momenten zat ik in de put en had ik geen zin meer", zegt Elia tegen Metro. "Maar ik ben een van de spelers met ervaring en ik mag gewoon niet laten blijken dat ik het even niet meer zie zitten. Dat kan ik niet maken tegenover de jonge jongens. Zij kijken tegen mij op, dus moet ik met een fris gevoel naar de club komen. Zo’n positieve uitstraling is heel belangrijk."

Opmerkelijk moment was toen hij een ingooi wilde nemen. "Zo dom, ik dacht niet na. Ik gooide de bal uit, maar ik merkte natuurlijk gelijk dat ik niet genoeg kracht heb in die arm. De bal rolde uit en ik dacht: shit. Ik kan incasseren en uitdelen, geen probleem. Maar het kan zomaar nog een jaar duren voordat alles weer helemaal in orde is. Er zit een pin in, die er nooit meer uit gaat. Ik kan daardoor geen zwaai maken met mijn arm."

Met Elia als invaller sleepte Feyenoord zondag een gelijkspel uit het vuur. Het verschil met koploper Ajax blijft vijf punten. "Het kan dit seizoen, kampioen worden", zegt de Feyenoorder in De Volkskrant. "Maar ja. Dat dachten we vorig seizoen ook. Toen ging het mis. Dus we moeten het niet zeggen, we moeten het uitstralen. Ja, dat moeten we doen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws