Feyenoord heeft na bekerzege eigen 'Inzaghi': En hij werd een wereldspits

Feyenoord heeft na bekerzege eigen 'Inzaghi': "En hij werd een wereldspits"

26-10-2016 23:22
1

Eljero Elia maakte woensdagavond de lelijkste goal in zijn carrière. Dat stelt de aanvaller van Feyenoord na de 4-0 zege van Feyenoord op Excelsior in de KNVB Beker.

"Het was het lelijkste doelpunt uit mijn carrière, maar wel een belangrijke treffer (1-0, red.)", zegt Elia tegen RTV Rijnmond. "Filippo Inzaghi maakte ook altijd zulke doelpunten en hij werd een wereldspits. Normaal kom ik nooit in zulke momenten terecht, maar nu stond ik er en had ik het geluk aan mijn zijde."

De linksbuiten lijkt helemaal terug na zijn slepende schouderblessure. In de Klassieker tegen Ajax (1-1) gaf hij als invaller een assist. Tegen Excelsior was Rick Karsdorp de aangever. "Ik sliep vanavond bij Rick op de kamer in het hotel. Tijdens het playstationen zei hij: Ik geef jou een assist of jij geeft mij een assist. De bal van Rick kwam als een engeltje uit de lucht vallen en ik kon niet meer stoppen met lachen."

Al met al was het een simpele bekerzege van Feyenoord op Excelsior. "We kregen veel goede kansen, maar de keeper van Excelsior (Filip Kurto, red.) speelde in de eerste helft een goede wedstrijd. In de tweede helft pakte hij geen enkele bal meer."