Engelse sensatie in Champions League voorspeld: 'Een fantastisch transferbeleid'

Engelse sensatie in Champions League voorspeld: 'Een fantastisch transferbeleid'

27-10-2016 23:51
5

Sir Alex Ferguson denkt dat Leicester City dit seizoen een ware sensatie kan worden in de Champions League. De Engelse landskampioen wist de eerste drie pouleduels in het miljoenenbal allemaal winnend af te sluiten en de Schot denkt dat het Europese sprookje nog niet ten einde is voor de club.

"Om dit seizoen weer te stunten in de Premier League lijkt mij vrijwel onmogelijk voor Leicester, maar in de Champions League zie ik ze dit seizoen wel ver komen", vertelt Ferguson in gesprek met Kicker. "Ze hebben na drie duels de volle negen punten behaald in de groepsfase van het toernooi, dus ik denk dat ze zomaar nog een paar rondes verder kunnen komen."

De Champions League winnen zit er volgens Ferguson echter niet in. "Ik denk dat ze daartoe net niet in staat zijn. Maar hoe Leicester dit jaar ook weer goed staat als ploeg is een compliment waard naar de clubleiding. Hun transferbeleid was echt fantastisch deze zomer. Leicester is een voorbeeld voor vele clubs in Engeland. Ze zitten vol met spelers die grillig zijn en altijd willen winnen. Bovendien hebben ze geen spelers in de selectie die overprijst zijn."

Ferguson denkt echter dat Tottenham Hotspur dit seizoen Leicester van de troon gaat stoten in de race om het kampioenshap. "Ik zou mijn geld op Tottenham zetten, die met Mauricio Pochettino een goede trainer in huis hebben. Zijn team is een goede mix van jonge talenten en ervaren spelers. Bovendien ontbreekt nog een aantal spelers wegens blessures, maar Tottenham staat er nog steeds goed voor."