Verbeek spiegelt Heerenveen aan Alves-jaar: Hij had de boel besodemieterd

Verbeek spiegelt Heerenveen aan Alves-jaar: "Hij had de boel besodemieterd"

29-10-2016 08:45
4

Het gaat sc Heerenveen dit seizoen voor de wind. De derde plaats in de Eredivisie doet Gertjan Verbeek denken aan het succesvolle jaar 2007-2008, toen Heerenveen ook heel goed presteerde, met onder meer Afonso Alves nog in de gelederen.

"Dat team was wel bijzonder, ja", vertelt Verbeek in de Leeuwarder Courant. "De saamhorigheid was enorm. Althans: na de winterstop, toen Afonso Alves weg was. Afonso had de boel besodemieterd, dat was de mening van de rest van de ploeg." De aanvaller verkaste namelijk halverwege het seizoen naar Middlesbrough en kon geen afscheid nemen van het publiek. Hij had al een reis naar Brazilië geboekt op de slotdag voor de winterstop.

"Daar heeft hij de ploeg in de steek gelaten. Weer, want hij was in het begin van het seizoen ook al te laat", meent Verbeek. Aanvankelijk leek hij naar AZ te gaan, maar het werd Middlesbrough. Het liep desondanks goed bij Heerenveen. Onder meer dankzij Miralem Sulejmani, die later voor 16,25 miljoen euro werd verkocht aan Ajax. Heerenveen haakte door een gelijkspel bij PSV echter af in strijd om de titel en werd uiteindelijk vijfde.