'De Boer zette in op revelatie bij vertrek van Icardi en hoort van torenhoog bod'

'De Boer zette in op revelatie bij vertrek van Icardi en hoort van torenhoog bod'

29-10-2016 09:39
1

Edin Dzeko heeft afgelopen zomer de keuze gehad uit talloze clubs, maar zijn club AS Roma besloot om de spits te behouden. Ook het Internazionale van trainer Frank de Boer meldde zich in Rome.

Vorig seizoen kende Dzeko niet zijn meest gelukkige jaar bij Roma, maar dit seizoen scoorde hij al tien maal in tien wedstrijden. Naar aanleiding van zijn prestaties van vorig seizoen leek een transfer in de zomer logisch. "Het klopt dat Inter hem wilde hebben op het moment dat Mauro Icardi zou vertrekken. Maar ze waren niet in staat een grote investering te doen voor Dzeko", zegt zaakwaarnemer Silvano Martina bij Gazzamercato.

"Maar wat Roma betreft was hij ook niet beschikbaar, hij was niet op de markt. Ze hebben aanbiedingen ontvangen vanuit Engeland en eentje uit China. Die laatste was 30 miljoen euro waard voor Roma en 15 miljoen euro per jaar voor Dzeko. Roma maakte duidelijk dat zij hem alleen wilden laten gaan, als hij zélf kenbaar zou maken dat hij wilde vertrekken. Als Dzeko een transferverzoek had ingediend, was er een zeer grote kans dat hij ook was vertrokken", aldus Martina.