Overmars: Anders was Sánchez wel naar Villarreal of Barcelona gegaan

Overmars: "Anders was Sánchez wel naar Villarreal of Barcelona gegaan"

29-10-2016 16:00
5

Leon Bailey (RC Genk) was zeker niet de enige speler waarvoor Ajax afgelopen zomer bereid was om een héél hoog bedrag neer te tellen. De Amsterdamse club had nog twee andere aanvallers op de korrel, onthult Marc Overmars. 

Belgische media wisten in augustus te melden dat Ajax een bod van ongeveer tien miljoen euro had uitgebracht op Bailey. "Dat is naar buiten gekomen. Inderdaad veel geld, maar ik verwacht dat hij straks vertrekt voor een nog hoger bedrag", aldus Overmars, directeur spelersbeleid, in gesprek met Ajax Life. 

"De andere twee namen noem ik niet. Zij spelen nu ook bij grote clubs en zijn al onhaalbaar", vervolgt hij.  Ajax zoekt volgens Overmars onder meer spelers in de leeftijdscategorie negentien en twintig jaar. "Jongens die net zijn doorgebroken bij hun club en bijvoorbeeld kijken hoe ze naar Europa kunnen komen. Dan is het een voordeel dat Ajax een goede naam heeft."

"Spelers weten dat dit de springplank in Europa is. Davinson Sánchez en Mateo Cassierra zijn daar voorbeelden van. Daar investeren we drie tot vier jaar in. Daar moeten we het ook van hebben. Anders was Sánchez wel naar FC Basel, Villarreal of FC Barcelona gegaan."