ADO-basisplaats lonkt: 'Daar wacht je wel op. Ik hoop dat het snel gebeurt'

ADO-basisplaats lonkt: 'Daar wacht je wel op. Ik hoop dat het snel gebeurt'

29-10-2016 16:27
1

Achraf El Mahdioui hoopt zich spoedig in de basis te knokken bij ADO Den Haag. In de beker tegen Telstar (2-1 winst) werd de middenvelder voor het eerst in de basis gezet door trainer Zeljko Petrovic. Nu nog in de Eredivisie.

"Daar wacht je wel op. Ik hoop dat het zo snel mogelijk gebeurt", vertelt de middenvelder aan Omroep West. Er wordt steeds meer gesproken over de middenvelder. "Dat is alleen maar mooi. Dat betekent dat ik goed bezig ben. Ik moet op deze manier door blijven gaan en wachten op mijn eerste basisplek in de Eredivisie. Maar ik moet afwachten en kijken wat de trainer doet. Tegen AZ zou natuurlijk mooi zijn."

El Mahdioui is een speler die kort wegdraait bij zijn tegenstander, maar bij ADO lijkt hij de ballen niet vaak kwijt te kunnen. "Soms is het moeilijk. De trainer zegt het ook. Het is belangrijk dat we lopende mensen hebben. Dan kom ik ook in mijn kracht. Daar houd ik wel van: mensen wegsturen. Dat moet wel beter, ja. Als spelmaker is het lekker als je die ballen kwijt kunt."

Dan over de beker. In de volgende ronde neemt ADO het op tegen Feyenoord. "Je hoopt natuurlijk niet gelijk de toppers te krijgen", aldus de oud-Ajacied. "Maar het is mooi dat je in de Kuip mag gaan voetballen. Ook daar hoop ik m'n minuten te maken. Het is wel echt een heel mooi stadion."