PSV heeft een 'spons' gekocht: 'Een vergelijkbare ontwikkeling als Davy Pröpper'

PSV heeft een 'spons' gekocht: 'Een vergelijkbare ontwikkeling als Davy Pröpper'

31-10-2016 16:28
14

Bart Ramselaar staat aan het begin van zijn loopbaan bij PSV, maar maakt al een prima indruk op trainer Phillip Cocu. De oefenmeester looft de middenvelder en vergelijkt hem met Davy Pröpper, die vorig seizoen overkwam van Vitesse.

De twintigjarige Ramselaar zit sinds afgelopen zomer bij PSV, dat hem voor vele miljoenen overnam van FC Utrecht. En mogelijk maakt hij tegen Bayern München zijn debuut in de Champions League. Het gaat dus snel met Ramselaar. "Hij maakt een vergelijkbare ontwikkeling door als Davy Pröpper in zijn eerste jaar", stelt Cocu in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

"Een paar maanden geleden is hij naar ons gekomen. Je hoorde hem niet zoveel, maar ondertussen nam hij alles in zich op", weet de coach. Ramselaar is een spons, zo wordt hij geïllustreerd in de Volkskrant. "Met alles wat je hem aanreikt, gaat hij direct aan de slag. Op elk verbeterpunt dat we in de zomer aangaven, heeft hij al progressie geboekt", zei Cocu.

Ramselaar heeft een logische verklaring. "Ik speel en train met betere voetballers, daaraan heb ik me opgetrokken", stelt de middenvelder, die niet ten onder gaat aan het verwachtingspatroon. "De druk bij een topclub ligt sowieso hoog. Als je in het veld staat, moet je presteren."