Heraclied beëindigt loopbaan per direct: Het gaat gewoon niet meer

Heraclied beëindigt loopbaan per direct: "Het gaat gewoon niet meer"

02-11-2016 12:13
7

Ramon Zomer heeft zijn voetbalcarrière per direct beëindigd. Knieproblemen zijn de oorzaak van het besluit van de 33-jarige verdediger van Heracles Almelo.

"Mijn knie is hartstikke slecht. Het gaat gewoon niet meer", zegt de voormalige speler van FC Twente, NEC en sc Heerenveen op de website van Heracles. "Verschillende behandelingen zijn al niet meer mogelijk, zo slecht is mijn knie er aan toe. Ook in het dagelijks leven voel ik dat het niet goed zit. Als ik ontzettend mijn best zou doen, zou het wellicht ooit nog een keer mogelijk zijn om een wedstrijd te voetballen. Maar dat zou een veel te groot risico zijn."

Zomer verlengde in de zomer zijn contract in Almelo nog met een jaar. "Ik had me dan ook zeker niet voorgenomen om na drie of vier maanden al te stoppen. Het is vervelend dat deze blessure een einde maakt aan mijn carrière. In een poging om te herstellen heb ik nog wel spuiten laten zetten in de knie, maar dat heeft niet geholpen."

De verdediger hakte zondag de knoop door. "De dag daarop heb ik het de trainer verteld. Hij vond het vervelend, zowel voor het team als voor mij persoonlijk. Maar misschien voelde hij het al een beetje aankomen. Vandaag heb ik het aan mijn teamgenoten verteld. Een select aantal had ik het al verteld, een deel voelde het mogelijk al aankomen en voor anderen kwam het als een verrassing en schrokken misschien wel een beetje."

Voor een zwart gat is Zomer niet bang, omdat hij zich nu volledig kan richten op zijn eigen sportzaak.