Duplan niet gelukkig op nieuwe positie: Ben ik wel benieuwd naar. 10 kilometer?

Duplan niet gelukkig op nieuwe positie: "Ben ik wel benieuwd naar. 10 kilometer?"

03-11-2016 10:58
2

Edouard Duplan hoopt dat ADO Den Haag-trainer Zeljko Petrovic hem voortaan opstelt als links- of rechtsbuiten. Dit seizoen werd de Franse routinier een paar keer gebruikt als aanvallende middenvelder, maar dat is Duplan niet zo goed bevallen. 

De Fransman kwam niet uit de verf op 10. "Ik ben geen echte middenvelder, had moeite met mijn krachten verdelen. In een ploeg die tachtig procent van de wedstrijd balbezit heeft, is het veel makkelijker op die positie", vertelt hij aan Haag Media. "Maar bij ADO Den Haag moet je ook meeverdedigen. Is niet erg, dat deed ik als buitenspeler ook al. Maar ik merkte dat ik dan aanvallend kracht tekortkwam voor mijn acties."

"Op die positie moet je slim met je krachten omgaan, weten wanneer je wel of niet moet lopen. Dat is mij niet gelukt", vervolgt Duplan. "Helaas is nooit bijgehouden hoeveel kilometers ik heb afgelegd. Daar ben ik wel benieuwd naar. Tien kilometer? Dat loop ik als linksbuiten in een wedstrijd al. Ik denk dat het er als aanvallende middenvelder wel veertien per wedstrijd zijn geweest!" Zaterdag neemt ADO het in eigen huis op tegen Willem II.