Weifelend optreden AZ-doelman: 'Lastig, maar daar moeten we mee omgaan'

Weifelend optreden AZ-doelman: 'Lastig, maar daar moeten we mee omgaan'

03-11-2016 21:44
2

Ron Vlaar had het gevoel dat er donderdagavond meer in had gezeten voor AZ in het Europa League-duel bij Maccabi Tel Aviv. De verdediger baalt flink van het 0-0 gelijkspel in Israël.

"Het is heel zonde dat we niet een goal maken, die hadden we op basis van het veldspel wel verdiend. Natuurlijk kan je hem ook tegen krijgen, in de omschakeling zijn ze heel gevaarlijk, maar het is heel zuur. We hebben gevoetbald om te winnen", zegt Vlaar tegen FOX Sports.

In de tweede helft ging het nog bijna mis door weifelend optreden van doelman Sergio Rochet. "Hij was een paar keer ongelukkig. Dat weet hij zelf ook wel. Dat is lastig, maar daar moeten we mee omgaan. Het kan gebeuren", aldus Vlaar, die zich vastklampt aan de kans die AZ nog heeft op Europese overwintering. "Daar moeten we voor blijven knokken."

De mandekker zag daarnaast ook zeker wel wat lichtpunten tegen Maccabi. "Vanavond zie je bij vlagen weer het AZ wat we gewend zijn." Ook zijn kuit hield het goed. "Ik ben er weer en dat voelt hartstikke goed."