'Ik heb het nodige meegemaakt. NAC bijna failliet en bij Twente veel gebeurd'

'Ik heb het nodige meegemaakt. NAC bijna failliet en bij Twente veel gebeurd'

04-11-2016 11:38
3

Robbert Schilder had aanvankelijk zijn carrière iets anders voorgesteld. Zelf noemt de middenvelder van SC Cambuur het een gebrek aan geluk in zijn loopbaan. Schilder is wél voldaan met zijn carrière tot nu toe.

"Toen ik bij Ajax zat wilde ik graag naar NAC. Toen ik bij NAC zat was het super naar FC Twente te gaan", zegt Schilder in de Leeuwarder Courant. "Hoe het loopt heb je niet allemaal in de hand en heb je wat geluk nodig. Als je nu Stijn Schaars ziet, voor hem pakt het super uit. Ook omdat Heerenveen in een flow zit. Soms stap je ergens binnen en loopt het in een keer bij een team. Ik dat opzicht heb ik niet heel veel geluk gehad, maar ik heb nergens spijt van."

Zijn overgang naar Cambuur was ook bepaald niet gelukkig. In Leeuwarden is het onrustig omdat het sportief niet voor de wind gaat. Niet voor niets vertrokken trainer Rob Maas en technisch directeur Henry van der Vegt. Voor Schilder geen verrassing. "De laatste jaren heb ik het nodige meegemaakt. NAC ging bijna failliet en bij FC Twente is veel gebeurd. De resultaten waren hier teleurstellend en dan hou je er enigszins rekening mee."