Koeman krijgt veeg uit de pan: 'Zijn mening kan me werkelijk niets schelen'

Koeman krijgt veeg uit de pan: 'Zijn mening kan me werkelijk niets schelen'

08-11-2016 16:39
6

Roy Keane heeft teruggeslagen naar Everton-manager Ronald Koeman in de rel rondom middenvelder James McCarthy. De Ierse assistent-bondscoach zegt zich niets aan te trekken van de kritiek van de Nederlander.

"De mening van Ronald Koeman kan me werkelijk niets schelen", aldus Keane dinsdag op een persconferentie. Koeman haalde vorige week opnieuw hard uit naar keuzeheer Martin O'Neill, die de niet geheel fitte McCarthy opriep voor het duel met Oostenrijk. Overigens meldde de middenvelder zich maandag alsnog af vanwege zijn hamstringkwetsuur.

"Onder de vorige manager Roberto Martinez hadden we ook al problemen met Everton", reageert Keane. "Martinez overdreef meestal een beetje, ik verwachtte altijd dat Everton-spelers met krukken of kruipend bij ons hotel zouden arriveren. Het lijkt erop dat we nu weer problemen krijgen met Everton. Het is een prachtige club, maar misschien moeten hun spelers wat harder worden."

De oud-speler van Manchester United bekommert zich niet om een goede band tussen de Ierse bond en Everton. "Waarom zou dat belangrijk zijn? Ze hebben geluk dat ze de Ierse spelers hebben die ze hebben. Everton heeft traditioneel altijd goede Ierse spelers gehad, dus ze zouden Ierse spelers niet zo snel moeten verbieden om voor Ierland te spelen."

"Darron Gibson (een andere Ierse international van Everton, red.) mist heel veel duels bij Everton, dus misschien moeten ze eens naar hun eigen trainingsschema kijken", besluit Keane. Ierland neemt het zaterdag in de WK-kwalificatie op tegen Oostenrijk.