'Leicester slaat alarm en maakt 22,5 miljoen euro vrij voor verdediger'

'Leicester slaat alarm en maakt 22,5 miljoen euro vrij voor verdediger'

08-11-2016 21:46
2

Leicester City draait ronduit slecht in het nieuwe Premier League-seizoen en dus kijkt de kampioen van Engeland naar de transfermarkt. Michael Keane staat bovenaan het verlanglijstje.

Dat meldt The Daily Mail dinsdag. Keane, centrale verdediger van Burnley, zou in januari de overstap naar Leicester kunnen maken. The Foxes bereiden een bod van 22,5 miljoen euro voor. Keane kon in de zomer ook al naar de kampioen, maar Burnley verleende geen enkele vorm van medewerking.

Wedden

Meer odds

De 23-jarige verdediger komt uit de jeugdopleiding van Manchester United en groeide het laatste anderhalf jaar uit tot een vaste waarde in de Burnley-defensie. Met The Clarets werd hij afgelopen seizoen kampioen en ook in het nieuwe jaar overtuigt Keane. Hij moet het tandem Wes Morgan-Robert Huth, dat samen 64 jaar oud is, van concurrentie voorzien.

Leicester denkt nu meer kans te maken dan in de zomer, omdat Keane vooralsnog weigert zijn Burnley-contract te verlengen. Heel veel haast heeft hij ook niet: zijn verbintenis loopt medio 2018 af. Leicester, de nummer veertien van Engeland, heeft naar verluidt concurrentie van Chelsea.