Ajax wekt verbazing bij Marokko: geen medisch rapport over Ziyech

Ajax wekt verbazing bij Marokko: geen medisch rapport over Ziyech

09-11-2016 20:06
17

In Marokko is men niet blij met Ajax. De Amsterdamse club trok maandag Hakim Ziyech definitief terug voor interlandverplichtingen, maar houdt meer informatie achter.

Dat stelt de bondsarts Abdul Razak Hafti. Hij krijgt het gevoel dat Ajax expres informatie achterhoudt over de blessure van Ziyech, die kampt met knieklachten. In de competitiewedstrijd tegen AZ (2-2) liep hij een diepe wond en zware kneuzing onder het gewricht op.

De Marokkaanse voetbalbond werd maandag op de hoogte gesteld dat Ziyech niet zou komen, maar kreeg geen aanvullende informatie. Ondanks herhaaldelijk verzoek is er ook de laatste twee dagen géén medisch rapport verstuurd vanuit Amsterdam. Bij de nationale ploeg van Marokko plaatst men daarom vraagtekens achter de blessure van Ziyech.

Dat vermoeden wordt gevoed door het feit dat Ziyech de knieblessure al in de eerste helft van AZ – Ajax opliep, maar een groot deel van de tweede helft 'gewoon' meespeelde. Opvallend genoeg gaat Marokko er vanuit dat Ziyech zich woensdag of donderdag alsnog meldt bij de nationale ploeg, die het opneemt tegen Ivoorkust (12 november) en Togo (15 november).

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie