Van Basten én Blind 'vergissen zich': 'Hij heeft een abnormaal spelinzicht'

Van Basten én Blind 'vergissen zich': 'Hij heeft een abnormaal spelinzicht'

10-11-2016 11:47
21

Henk Spaan begrijpt niet dat bondscoach Danny Blind geen beroep doet op Marten de Roon (24). De controlerende middenvelder, die sinds dit seizoen voor Middlesbrough speelt, wordt al jaren onderschat, schrijft de columnist in Het Parool. 

'De eerste trainers die zich in De Roon hebben vergist, behalve die op Varkenoord, waren Wiljan Vloet en Michel Vonk van Sparta. Volgens Vloet was De Roon geen basisspeler. Soms zette Vonk hem centraal achterin, een misverstand. Ondanks de tegenkrachten speelde hij zich in het eerste. Sparta liet hem transfervrij gaan, weer een fout', stelt Spaan.

'Daarna vergiste Marco van Basten zich in de middenvelder. Hij werd 'niet opgewonden' van De Roon. Opnieuw speelde Marten zich in de basis en hij werd zelfs aanvoerder van Heerenveen', vervolgt de columnist. 

'Wat trainers niet zien, is het abnormale spelinzicht van de controlerende middenvelder. Pas in de Serie A begon zijn visie op te vallen. Een paar keer werd hij Speler van de Maand bij Atalanta. Middlesbrough kocht hem voor miljoenen. Nu ziet Blind het niet.'