'Ziyech blijft boos achter bij Ajax en is daarom niet in Marokko'

'Ziyech blijft boos achter bij Ajax en is daarom niet in Marokko'

11-11-2016 13:55
34

Hakim Ziyech is deze week niet bij de nationale ploeg van Marokko. De officiële lezing: een knieblessure, die hij opliep in de laatste competitiewedstrijd Ajax. Er lijkt echter meer aan de hand.

Marokko zou ondanks herhaalde verzoeken nog altijd wachten op de medische rapporten van Ajax, waardoor in Marokko twijfels rijzen over de ernst van de blessure. De Marokkaanse krant Al Massae zet vraagtekens achter de situatie en schrijft dat de afwezigheid van Ziyech te maken heeft met Hervé Renard.

De bondscoach van Marokko uitte na de laatste interland van Marokko tegen Gabon kritiek op Ziyech, die daar niet van gediend zou zijn. 'Ziyech is boos, omdat hij niet speelde tegen Gabon. Hij kreeg na de wedstrijd van Renard zelfs te horen dat hij in zijn ogen geen basisspeler is', schrijft Al Massae.

Op de persconferentie in de aanloop naar de WK-kwalficatiewedstrijd van Marokko tegen Ivoorkust liet Renard optekenen dat 'de absentie van Ziyech geen invloed heeft op de rest van het team'. Marokko neemt het volgende week ook nog op tegen Togo.