Frankrijk verstevigt koppositie dankzij buitenspelgoal, Dolberg debuteert bij zege

Frankrijk verstevigt koppositie dankzij buitenspelgoal, Dolberg debuteert bij zege

11-11-2016 22:32
3

In de poule van Oranje heeft Frankrijk de koppositie verstevigd dankzij een moeizame zege op Zweden. De winnende treffer van Dimitri Payet werd echter in buitenspelpositie gemaakt. Kasper Dolberg beleefde een mooie avond bij Denemarken.

Frankrijk - Zweden 2-1
De Fransen kenden in Parijs veel moeite met Zweden, dat in de tweede helft verrassend op voorsprong kwam door Emil Forsberg. Paul Pogba en Dimitri Payet (buitenspeldoelpunt) bezorgden de EK-finalist echter alsnog de zege, waardoor Frankrijk nu zes punten meer heeft dan Oranje en drie meer dan Zweden. Nederland speelt zondag echter nog tegen Luxemburg. Bij een zege op het dwergstaatje neemt Oranje de tweede plaats over. 

Denemarken - Kazachstan 4-1
Met Nicolai Jørgensen in de basis en Kasper Dolberg op de bank boekte Denemarken een broodnodige zege op Kazachstan. De Denen kwamen na een kwartier op voorsprong door Andreas Cornelius, maar een wereldgoal van Gafurzhan Suyumbayev bracht de bezoekers al snel langszij. Treffers van Christian Eriksen en een doelpunt van Peter Ankersen werd er alsnog gewonnen door de Denen. Na 82 minuten mocht Dolberg zijn debuut maken.

San Marino - Duitsland 0-8
De Duitsers kenden zoals verwacht geen enkele moeite met San Marino en hielden flink huis. Serge Gnabry was met drie doelpunten de grote man, maar ook Jonas Hector scoorde tweemaal. De overige doelpunten werden gemaakt door Sami Khedira, Kevin Volland en door San Marino-speler Mattia Stefanelli (eigen doelpunt).

Engeland - Schotland 3-0
De Britse battle tussen Engeland en Schotland werd een simpele prooi voor The Three Lions. Daniel Sturridge, Adam Lallana en Gary Cahill verzorgden de productie voor de ploeg van bondscoach Gareth Southgate.

Overige uitslagen:
Armenië - Montenegro 3-2
Tsjechië - Noorwegen 2-1
Noord-Ierland - Azerbeidzjan 4-0
Roemenië - Polen 0-3
Malta - Slovenië 0-1