'PSV-tweetal maakt basisdebuut tegen Luxemburg; Blind offert Ajacied op'

'PSV-tweetal maakt basisdebuut tegen Luxemburg; Blind offert Ajacied op'

12-11-2016 08:07
14

Joshua Brenet en Bart Ramselaar gaan zondag waarschijnlijk hun basisdebuut maken bij Oranje. De twee PSV'ers staan aan de aftrap tegen Luxemburg, voorspelt het Algemeen Dagblad. 

Zowel Brenet (foto) als Ramselaar speelde afgelopen woensdag zijn eerste interland. De twee maakten als invaller hun opwachting tijdens het oefenduel met België (1-1) in Amsterdam. Joël Veltman (Ajax) stond tegen de Rode Duivels opgesteld als rechtsback, maar het AD meldt dat bondscoach Danny Blind tegen Luxemburg graag een vleugelverdediger ziet die aanvallend méér brengt. De keuze zou daarom op Brenet kunnen vallen. Tijdens een besloten training op vrijdag stond de 22-jarige back in ieder geval in de basis.

Ook Ramselaar (20) behoorde tijdens de oefensessie tot de eerste elf. De middenvelder moet op het middenveld voor meer diepgang zorgen. Ramselaar neemt de plek over van Stijn Schaars, die tegen België geblesseerd uitviel en een dag later definitief afhaakte. Ook Vincent Janssen en Jeremain Lens vielen af. Bas Dost staat tegen Luxemburg in de spits, aanvoerder Arjen Robben neemt de plek van Lens over. 

De vermoedelijke opstelling van Oranje
Stekelenburg, Brenet, Bruma, Van Dijk, Blind, Wijnaldum, Klaassen, Ramselaar, Robben, Dost en Sneijder