Kroatië en Turkije doen goede zaken, Oostenrijk lijkt WK nu al te kunnen vergeten

12-11-2016 19:51
2

Oostenrijk lijkt het WK 2018 te kunnen vergeten. Ierland was met 0-1 te sterk en daardoor verkeren de Oostenrijkers in grote problemen in groep D van het kwalificatietoernooi.

Door de nederlaag hebben de Ieren hun koppositie verstevigd en moet Oostenrijk alle zeilen bijzetten om nog kans te maken op het WK. Ierland heeft tien punten uit vier wedstrijden, Oostenrijk verzamelde er maar vier. Servië (zeven punten) en Wales (vijf punten) komen vanavond nog tegen elkaar in actie. Georgië-Moldavië eindigde in 1-1, waardoor beide teams WK-deelname vrijwel zeker uit het hoofd kunnen zetten.

In groep I deed Turkije in eigen huis wat het moest doen: winnen van Kosovo. De Turken hadden het voor rust lastig met de bezoekers, maar na rust werd het duel snel beslist. Nog voor er een uur gespeeld was stond het 2-0 door Burak Yilmaz en Volcan Sen.

In diezelfde poule heeft Kroatië zeer goede zaken gedaan. IJsland, tot vanmiddag de koploper in de groep, werd met 2-0 verslagen door twee doelpunten van Marcelo Brozovic. Daardoor nemen de Kroaten de koppositie over met tien punten uit vier wedstrijden. IJsland behoudt de derde plek, vóór Oekraïne en Turkije. Zaterdagavond neemt Oekraïne het nog op tegen Finland, dat pas één punt verzamelde.