Blind zet Ajacied waarschijnlijk op de bank: 'Dan kun je tegenstander pijn doen'

Blind zet Ajacied waarschijnlijk op de bank: 'Dan kun je tegenstander pijn doen'

13-11-2016 07:06
13

Bondscoach Danny Blind wilde de opstelling van Oranje nog niet prijsgeven op zaterdagmiddag, maar het is zo goed als zeker dat Joël Veltman (Ajax) op de rechtsbackpositie plaats moet maken voor PSV'er Joshua Brenet. Zondag (18.00 uur) neemt Nederland het op tegen Luxemburg. 

"De spelers hebben de opstelling gekregen, maar jullie krijgen hem morgen (vandaag, red.)", tekende onder meer De Telegraaf op uit de mond van Blind. "Het zou kunnen dat ik Joël vervang. Zeker in het hedendaagse voetbal, in 4-3-3, zijn de backposities heel wezenlijke."

"Er moeten positiewisselingen zijn. Nou, die komen er pas als er door de backs initiatief wordt genomen", vervolgde de oefenmeester. "Buitenspelers kunnen niet louter aan de zijlijn bivakkeren. Daar zal afwisseling in moeten zitten, want dan kun je een tegenstander pijn doen."

Brenet/Veltman is niet de enige mutatie in de basiself van Oranje. Bart Ramselaar neemt waarschijnlijk de plek over van de geblesseerd afgehaakte Stijn Schaars en ook Arjen Robben staat vanzelfsprekend aan de aftrap. Jeremain Lens viel, net als Schaars, uit tegen België (1-1). 

Lees ook: 'PSV-tweetal maakt basisdebuut tegen Luxemburg; Blind offert Ajacied op'