De Vos: Ik zit in wat Johan Derksen het bezemhok noemt, een donkere kamer

De Vos: "Ik zit in wat Johan Derksen het bezemhok noemt, een donkere kamer"

Gepubliceerd: donderdag 17 november 2016 om 11:14do 17-11-2016 om 11:14

Sierd de Vos is altijd goed voor leuke anekdotes en een kijkje achter de schermen. Ter promotie van zijn boek El Sierd schoof hij aan bij Pauw en gaf hij een kijkje in de keuken. Of beter gezegd: het bezemhok van Ziggo Sport.

Jaren geleden hebben de zenders besloten om vanuit het 'bezemhok' wedstrijden te verslaan en dus niet alle commentatoren ook daadwerkelijk naar de wedstrijden toe te sturen die op televisie worden uitgezonden. "Dat kost zomaar 2.500 euro. Dus met twee man ben je voor één voetbalwedstrijdje 5.000 euro kwijt. Ziggo zendt er per weekend zestien uit. Dat is niet te betalen", begint De Vos.

Dus werden de commentatoren achter een monitor gezet. "Sommige collega's zeiden: dat ga ik echt niet doen, ik wil naar het stadion. Mij kwam het wel goed uit, ik ben alleenstaande vader. Het is heerlijk als je naar een wedstrijd moet in Madrid - zogenaamd - en je bent anderhalf uur later gewoon weer thuis. Dan kan je de oppas weer naar huis sturen."

De Vos zit helemaal in zijn eigen wereldje. "Ik zit in wat Johan Derksen het bezemhok noemt. Een hokje van 2 bij 2, een donkere kamer. Voor een monitor en een flesje water en soms een glaasje wijn als de wedstrijd heel belangrijk is. Ik word daarbij geholpen door de commentator en regisseur uit Spanje. Die zegt tegen de commentator: ik geef zo dit shot. De commentator uit Spanje zegt dan: die en die lopen warm. Dan zeg ik hetzelfde tegen mijn kijkers. Twintig seconden later komt dat dan in beeld. Dan denken mensen: die zal er wel zitten!"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws