Bizar verhaal ex-VVV'ers: 'In Nederland gebeuren deze gruwelijke dingen niet'

Bizar verhaal ex-VVV'ers: 'In Nederland gebeuren deze gruwelijke dingen niet'

17-11-2016 20:55
10

Uche Nwofor en Michael Uchebo beschuldigen Boavista ervan geen salaris uit te betalen. De Nigeriaanse aanvallers, die in het verleden samenspeelden bij VVV-Venlo, werden afgelopen zomer compleet geïsoleerd bij de Portugese club.

Volgens BBC-journalist Oluwashina Okeleji gebeurde dat, nadat ze hadden geweigerd in te stemmen met een salarisverlaging. Om zijn loopbaan te redden ging de 25-jarige Nwofor afgelopen zomer akkoord met het ontbinden van zijn contract. Van zijn vertrekpremie van zo'n 110.000 euro zag hij echter geen cent. De een jaar oudere Uchebo staat nog steeds onder contract bij Boavista.

'Hij wordt al maanden niet betaald en mag de faciliteiten sinds juli niet gebruiken', schrijft Okeleji op Twitter. 'De voorzitter heeft geïnstrueerd dat ze compleet geïsoleerd moesten worden. Ze mogen het trainingsveld niet op en mogen niet naar teammeetings. Toen Uchebo en Nwofor gebruik wilden maken van de faciliteiten, werden ze op last van de voorzitter buiten gezet door de beveiliging.'

Nwofor, die inmiddels actief is bij AS Trencin, noemt de beleidsbepalers bij Boavista 'gangsters'. "Ze dwingen je om salaris in te leveren of dwingen je om te vertrekken. In Nederland en België gebeurden deze gruwelijke dingen niet. Het is een bizarre situatie. Je werkt, wordt niet betaald en wordt er vervolgens uitgezet. Dit is slavernij."

De internationale spelersvakbond FIFPro heeft inmiddels aangegeven de situatie in de gaten te houden. Boavista werd in 2008 al eens een divisie teruggezet vanwege grote misstanden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie